Diverse comfortschuimen en aanverwante producten

(+31)228-568858

Wat u moet weten!!

Door het grote aanbod van polyethers en koudschuimen uit het buitenland zoals Italië, Spanje, Polen en Oost-duitsland worden er veel grondstoffen aangeboden op de Nederlandse markt waar de normen beduidend lager liggen dan de normen die Botman comfortschuimen hanteert. Omwille van marge verbetering en concurrentie worden deze materialen helaas veelvuldig ingezet voor zit- en slaapcomfort. Botman comfortschuimen heeft daartegen betrouwbare partners uit Nederland en België die behoren tot de absolute top van de comfortschuimen wereldwijd.

Tevens wordt er in de handel en wandel van comfortschuimen behoorlijk gerommeld met de kwaliteiten, zo worden er soms polyethers verkocht als koudschuim, en wordt het ook niet zo nauw genomen met het soortelijk gewicht van de producten, regelmatig worden er producten geleverd die niet corresponderen met het soortelijk gewicht wat er voorgeschreven of gevraagd is. Het verschil tussen SG40 en SG35 enz. is voor een leek bijna niet te controleren.
Daarnaast wordt er door diverse bedrijven B keus schuim ingezet, helaas wordt dit niet vermeld bij de verkoop, B keus de naam zegt het al, dit soort schuimen zijn aanzienlijk goedkoper. Het procédé is doorgaans niet volledig afgerond waardoor comfort eigenschappen en zeker levensduur absoluut niet kunnen worden gegarandeerd.