Diverse comfortschuimen en aanverwante producten

(+31)228-568858

Door de lage tegendruk ontziet dit materiaal de drukpunten van uw lichaam.

Traagschuim

Traagschuim, nasa schuim, draagschuim dit zijn termen die gebruikt worden voor visco elastische comfortschuimen. Voor ruimtevaart doeleinden werd een speciaal soort schuim ontwikkeld om de G krachten op te vangen bij de lancering. Bij het ontwikkelen van deze speciale comfortschuim bleek dat dit product tevens geschikt was voor de matrassen industrie. Het product ontziet de drukpunten van uw lichaam en zorgt voor een behaaglijk comfort  (you love it or you hate it).
Er zijn meerdere kwaliteiten leverbaar, de meest verkochte is de zitkwaliteit en de slaapkwaliteit. De zitkwaliteit wordt veel ingezet bij plaatsen waar langdurig door patiënten wordt gezeten. De slaapkwaliteit natuurlijk voor de matrassen.

Traagschuim veroorzaakt een unieke en gelijkmatige verdeling van de druk. Dit ondersteund b.v. de bloedvoorziening.
Studies vooral in de sector van geneeskunde, hebben aangetoond hoe belangrijk een goede matras is voor een gezonde en natuurlijke houding van het lichaam gedurende de fase van slaap en ontspanning.
Een Eucatherm C-matras ontlast veel meer dan een traditioneel matras, gevoelige delen van het lichaam, zoals schouders, heup, stuitbeen, kniegewricht, en hielen, 's nachts wisselt de mens hierdoor ongeveer vier keer minder van slaappositie en ontwaakt beter uitgerust en meer ontspannen.

De mooiste traagschuim (draagschuim is de EMBRACE van talalay, deze visco elastische comfortschuim ademd en zorgt voor een perfecte beluchting in het matras, wordt veelal ingezet als toplaag van 3 a 4cm dik.